Τεχνολογία Λυκίσκου HOPSTAR™ Iso

Αποτελεσματικές μέθοδοι επεξεργασίας

Για υψηλότερες αποδόσεις σε άλφα οξέα σε συνδυασμό με σημαντικά μειωμένη ενεργειακή δαπάνη για βρασμό ζυθογλεύκου. Η GEA έχει αναπτύξει μια καινοτόμο μέθοδο για την αποτελεσματική χρήση του εκχυλίσματος λυκίσκου. Για την βιομηχανική εφαρμογή αυτής της μεθόδου, ενσωμάτωσαν επίσης έναν ομογενοποιητή γνωστό και καταξιωμένο π.χ. στον τομέα της μεταποίησης γάλακτος.

Πρωτοποριακή τεχνολογία λυκίσκου

Ο εξοπλισμός επεξεργασίας HOPSTAR™ Iso έχει σχεδιαστεί κυρίως για τη χρήση εκχυλίσματος λυκίσκου, αλλά με ελαφρά τροποποίηση της διαδικασίας, μπορεί επίσης να γίνει επεξεργασία ενός μείγματος σφαιριδίων λυκίσκου και εκχυλίσματος λυκίσκου. Τόσο για τη μέθοδο όσο και για τον εξοπλισμό υποβλήθηκε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας.

Οι βασικές τεχνικές αρχές για τις υψηλότερες αποδόσεις των α-οξέων είναι η μείωση του μεγέθους των σταγονιδίων στο εναιώρημα εκχυλίσματος λυκίσκου και ο ισομερισμός του εναιωρήματος υπό ελεγχόμενες συνθήκες διεργασίας παράλληλες με τη συνηθισμένη βρασμό του ζυθογλεύκου. Η δοσολογία του ισομερισμένου εναιωρήματος εκχυλίσματος λυκίσκου μπορεί να γίνει προς το τέλος του βρασμού του ζυθογλεύκου στον βραστήρα ή ανεξάρτητα από αυτή την διαδικασία ακριβώς πριν από το ψυγείο του ζυθογλεύκου στο ζεστό ζυθογλεύκο.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα δοκιμών μεγάλης κλίμακας με μείωση της δόσης των α-οξέων κατά 30% έδειξαν μια αισθητικά πιο έντονη αλλά πιο αρμονική πικράδα στη μπύρα απ’ ό, τι στην παρτίδα μπύρας που παρήχθη κατά τον συνήθη τρόπο με τη χορήγηση του συνολικού εκχυλίσματος λυκίσκου στον κάδο του ζυθογλεύκου.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των μονάδων πικράδας έδειξαν συγκρίσιμο επίπεδο και στις δύο μπύρες. Η ουσία-ενδείκτης για την περιεκτικότητα σε λινάρι λινάλης, είναι σημαντικά υψηλότερη κατά ένα συντελεστή 3 – 5 σε μπύρες με δοσολογία ισομερισμένου εναιωρήματος εκχυλίσματος λυκίσκου απ’ ό, τι στη μπύρα με το συνήθη λυκίσκο.

Εάν είναι δυνατή η παρασκευή μπύρας εκτός των διατάξεων του Προσωρινού Νόμου για την Μπύρα, η απόδοση των ισομερισμένων α-οξέων μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με τη διαδικασία που σχετίζεται με τη ρύθμιση της τιμής του ρΗ στο αιώρημα εκχυλίσματος λυκίσκου σύμφωνα με το Διάταγμα για το Πόσιμο Νερό.

Η περιγραφόμενη τεχνολογία υποστηρίζει τους πελάτες της βιομηχανίας ζυθοποιίας για την επίτευξη των στόχων που καθορίζονται από την πολιτική σχετικά με την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών διαδικασιών για την παραγωγή μπύρας και συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2.

Αποτελεσματική επεξεργασία για υψηλότερες αποδόσεις – Συμπέρασμα

Η επένδυση στον εξοπλισμό HOPSTAR™ Iso για ομογενοποίηση και ισομερισμό του εναιωρήματος εκχυλίσματος λυκίσκου χαρακτηρίζεται από την αποδοτική και βιώσιμη χρήση του λυκίσκου, ιδιαίτερα των αλφα-οξέων. Με πιθανή μείωση της δόσης του λυκίσκου κατά 30%, κάθε ζυθοποιός μπορεί εύκολα να καθορίσει σε ποιο βαθμό θα μειωθεί το ετήσιο κόστος αγοράς του λυκίσκου.

Επιπλέον, όσον αφορά την ενεργειακή δαπάνη κατά το βρασμό του ζυθογλεύκου, είναι δυνατή η εξοικονόμηση έως και 50% της αρχικά απαιτούμενης θερμότητας.

Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, πληρούνται οι απαιτήσεις για την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών και βιώσιμων διαδικασιών παραγωγής για την επίτευξη των στόχων της περιβαλλοντικής πολιτικής στην ΕΕ.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου


Show Buttons
Hide Buttons
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1leHRlbmRlZC9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1ob3BwZXIvaW5kZXguaHRtIiAgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1kb3VibGUtZmxvdy9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=