Ψυγείο Ζυθογλεύκου

Με την ψύξη του ζυθογλεύκου μεταβαίνουμε από την καυτή στην ψυχρή φάση της παραγωγής μπύρας

Μετά το διαχωρισμό του θερμού θολώματος, η θερμοκρασία του ζυθογλεύκου μειώνεται στην απαιτούμενη θερμοκρασία μεταφοράς του ζυθογλεύκου στο χώρο κύριας ζύμωσης. Από φυσική άποψη, η ψύξη είναι μια εύκολη διεργασία. Στην πράξη, ωστόσο, οι ζυθοποιίες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικές μεθόδους μεταφοράς θερμότητας.

Οικονομική ψύξη σε ένα στάδιο

Η μονοβάθμια ψύξη του ζυθογλεύκου με προ-ψυχόμενο νερό ζύμωσης θεωρείται υπερσύγχρονη. Με αυτό το είδος της ψύξεως του ζυθογλεύκου, ο ζυθογλεύκος ψύχεται στην κατάλληλη θερμοκρασία με ένα πέρασμα. Έτσι, όλη η χρησιμοποιούμενη θερμότητα επιστρέφει στη διεργασία παρασκευής ζύθου. Ανάλογα με τον αριθμό των παρασκευασμάτων ανά ημέρα, το νερό ζυθοποίησης προ-ψύχεται συνεχώς ή σε ορισμένες χρονικές στιγμές χρησιμοποιώντας χαμηλά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Η προ-ψύξη του νερού ζυθοποίησης πραγματοποιείται με άλμη ψύξης, μίγμα αλκοόλης-νερού ή με άμεση εξάτμιση του ψυκτικού μέσου. Εκτός από την ψύξη ζύμωσης ποτών, μπορούμε επίσης να προσφέρουμε δύο εναλλακτικά συστήματα: Το σύστημα αποθήκευσης νερού, το οποίο συνίσταται όταν λειτουργεί με άμεση εξάτμιση. Η άμεση εξάτμιση προτιμάται για μεγάλο αριθμό παρασκευασμάτων ανά ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η συνεχής ψύξη χωρίς αποθήκευση. Φυσικά, αυτό γίνεται πλήρως αυτόματα – και πολύ αποτελεσματικά σε υψηλές θερμοκρασίες εξάτμισης – σε μία ημιτελώς ή πλήρως συγκολλημένη πλάκα και εξατμιστή. Ωστόσο, για τη διαχείριση του πλεονάσματος της ενέργειας και του ύδατος, η ψύξη σε δύο στάδια ήταν η συνήθης πρακτική. Στο πρώτο στάδιο του εναλλάκτη θερμότητας με πλάκες και πλαίσιο, μέρος της θερμικής ενέργειας του ζυθογλεύκου μεταφέρεται στο νερό ζυθοποίησης. Με τον τρόπο αυτό διατίθεται προ θερμασμένο νερό ζυθοποίησης για την επόμενη παρασκευή ζύθου. Στο δεύτερο στάδιο χρησιμοποιήθηκαν κρύο νερό, άλμη ψύξης, μίγματα αλκοόλης-νερού ή άμεση εξάτμιση του ψυκτικού μέσου για τη μείωση της θερμοκρασίας του ζυθογλεύκου σε θερμοκρασία μεταφοράς του ζυθογλεύκου στο χώρο κύριας ζύμωσης.

Show Buttons
Hide Buttons
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1leHRlbmRlZC9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1ob3BwZXIvaW5kZXguaHRtIiAgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1kb3VibGUtZmxvdy9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=


Dear partners,

We would like to inform you that in the framework of preventive measures aimed at effectively addressing the spread of “Covid19” disease and in accordance with the National Public Health Organization guidelines (https://eody.gov.gr/), our company is committed to ensure public health, safety of its partners and employees. Therefore we have recommended the fulfillment of our employees' tasks through teleworking.

The duration of this measure is initially set from 17.03.2020 to 30.04.2020

The design provides full operation, but due to special conditions, delays in specific tasks or communication may occur.

Our company will strive to keep its operation uninterrupted and secure by serving its clientele in ways and timeframes that are judged possible.

We thank you for understanding and we remain at your disposal.


Αγαπητοί Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοιού και σύμφωνα με τις οδηγίες υγιεινής & ασφάλειας που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/), η εταιρία μας για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των συνεργατών και των εργαζομένων της, συστήσαμε την εκπλήρωση των καθηκόντων των εργαζομένων μας, μέσω τηλεργασίας.

Η διάρκεια του συγκεκριμένου μέτρου ορίζεται αρχικά από τις 17.03.2020 έως τις 30.04.2020

Ο σχεδιασμός προβλέπει πλήρη λειτουργία, ωστόσο εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες εργασίες ή και στην επικοινωνία.

Η εταιρία μας θα προσπαθήσει να διατηρήσει αδιάληπτη και ασφαλή την λειτουργία της, εξυπηρετώντας το πελατολόγιο της με τρόπους και σε χρονικά πλαίσια που κρίνονται δυνατά.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στην διάθεση σας.