Συμπαγής παστεριωτής γάλακτος τύπου MWA για γάλα, κρέμα και ορό γάλακτος

Η GEA έχει μακρά παράδοση στην παροχή εξαιρετικά αποτελεσματικών και πολύ αξιόπιστων διαχωριστών γάλακτος στα γαλακτοκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακολουθώντας τις απαιτήσεις των αγορών για ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων, αναπτύξαμε μια σειρά προ-συναρμολογημένων και προ-δοκιμασμένων συμπαγών μονάδων παστερίωσης γάλακτος με ενσωματωμένο διαχωριστή αποκορύφωσης για χωρητικότητες 2000 l/h έως 35.000 l/h.

Η γραμμή παστερίωσης είναι η καρδιά κάθε γαλακτοκομείου

Εκτός από τον εναλλάκτη θερμότητας, κύριο συστατικό του παστεριωτή είναι ο διαχωριστής αποκορύφωσης που διασπά το γάλα σε κρέμα γάλακτος και αποβουτυρωμένο γάλα και εξαλείφει ταυτόχρονα σωματίδια μη γάλακτος.

Οι παστεριωτές μας χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενός ευρέος φάσματος γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το υγρό γάλα (πλήρες/τυποποιημένο/αποκορυφωμένο), το Rjashenka (υψηλά θερμαινόμενο γάλα), το γάλα για τυρί, το γάλα γιαουρτιού, το γάλα τύπου kefir, το νωπό γάλα για τυρί, κρέμα για smetana, νωπή κρέμα, κρέμα βουτύρου και άλλα.

Ανώτερη ποιότητα

 • Φινίρισμα υψηλής ποιότητας
 • Τα πιο αξιόπιστα εξαρτήματα
 • Ατομική προσαρμογή στις απαιτήσεις των πελατών μέσω των αρθρωτών επιλογών
 • Πλήρως συμβατό με CIP

Πλεονεκτήματα της συμπαγής μονάδας

 • Πλήρης λύση από μία πηγή
 • Ελάχιστες διεπαφές
 • Ακριβής ορισμός διεπαφών
 • Μονάδα που έχει δοκιμαστεί εκ των προτέρων
 • Εύκολη ενσωμάτωση σε μη αυτόματο ή αυτόματο περιβάλλον
 • Ελάχιστη προσπάθεια εγκατάστασης

Οφέλη για τον πελάτη

 • Πλήρης λύση μεταποίησης από μια πηγή
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας λόγω υψηλής ανάκτησης θερμότητας
 • Ποιότητα κατασκευής σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001
 • Ενιαίο σύστημα ελέγχου διαχωριστή και παστεριωτή
 • Αποδοτική λειτουργία με αξιόπιστες ενότητες μεταποίησης

Γραμμή παστεριωτή γάλακτος

Ο βασικός σχεδιασμός της μονάδας παστερίωσης γάλακτος παρέχει βραχυπρόθεσμη διεργασία θέρμανσης με ενσωματωμένο καθαρισμό και αποκορύφωση γάλακτος. Το ψυχρό νωπό γάλα που φθάνει από μια δεξαμενή αποθήκευσης οδηγείται στη δεξαμενή εξισορρόπησης και αντλείται στο τμήμα πρώτης θέρμανσης.

Σε θερμοκρασία περίπου 55° C το γάλα τροφοδοτείται στον διαχωριστή όπου διαχωρίζεται σε αποβουτυρωμένο γάλα και κρέμα γάλακτος. Η συγκέντρωση της κρέμας είναι ρυθμιζόμενη από 28 έως 45 τοις εκατό.

Στον διαχωριστή το γάλα καθαρίζεται από σωματίδια μη γάλακτος με φυγοκεντρική δύναμη. Το GEA ecocream είναι αυτοκαθαριζόμενο και διαθέτει αυτόματη περιοδική εξαγωγή των διαχωρισμένων στερεών.

Η κρέμα παραδίδεται σε θερμοκρασία περίπου. 55° C σε ψυγείο ή σε χώρο ενδιάμεσης αποθήκευσης. Πριν από την περαιτέρω χρήση, η κρέμα πρέπει να παστεριωθεί ξεχωριστά.

Στη συνέχεια, το αποβουτυρωμένο γάλα θερμαίνεται περαιτέρω στους 74° C και διατηρείται στη θερμοκρασία αυτή για 15 δευτερόλεπτα σε σωλήνα διατήρησης. Η θερμοκρασία παστερίωσης παρακολουθείται συνεχώς και καταγράφεται. Μια αυτόματη βαλβίδα εναλλαγής στο τέλος του σωλήνα διατήρησης επιστρέφει το ανεπαρκώς παστεριωμένο γάλα στη δεξαμενή εξισορρόπησης σε περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει κάτω από το όριο.

Ακολούθως το γάλα τροφοδοτείται στα τμήματα αναγεννητικής ψύξης για να θερμαίνεται το εισερχόμενο νωπό γάλα. Η ανάκτηση του 92% της θερμικής ενέργειας μειώνει την απαίτηση ενέργειας της μονάδας στο ελάχιστο. Τέλος, το γάλα ψύχεται σε θερμοκρασία αποθήκευσης 4° C – 8° C από παγωμένο νερό.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου


Επιλογές παστεριωτήρα γάλακτος

Ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις παραγωγής, μπορεί να προστεθεί μια ευρεία γκάμα επιλογών στη βασική μονάδα μεταποίησης.

Διαυγαστής βακτηρίων

Για να μειωθούν τα ανθεκτικά στη θερμότητα σπόρια, τα οποία μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας στο παστεριωμένο γάλα, μπορεί να ενσωματωθεί ένας διαυγαστής βακτηρίων. Αυτό συνιστάται για την παραγωγή τυριού χαμηλής περιεκτικότητας σε νιτρικά.

Τυποποίηση

Συχνά, αντί της πλήρους απολέπισης, απαιτείται ρύθμιση της καθορισμένης περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες κάτω από την περιεκτικότητα σε λιπαρά γάλατος. Αυτό επιτυγχάνεται με μερική επιστροφή της κρέμας στο αποβουτυρωμένο γάλα. Προαιρετικά είναι διαθέσιμος ο χειροκίνητος εξοπλισμός τυποποίησης ή το αποδεδειγμένα πλήρως αυτόματο GEA standomat.

Απαερωτής

Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται απαερωτής για να αποσμηθεί το γάλα.

Ομογενοποιητής

Ένας ομογενοποιητής υψηλής πίεσης εξασφαλίζει μείωση μεγέθους και ομοιόμορφη κατανομή σφαιριδίων λίπους καθώς και προστιθέμενα σωματίδια σκόνης προκειμένου να αποτραπεί η καθίζηση ή η δημιουργία κρέμας κατά την αποθήκευση.

Υψηλή θέρμανση

Ανάλογα με την φιλοσοφία παραγωγής του πελάτη, η βακτηριολογική κατάσταση του παστεριωμένου γάλακτος μπορεί να βελτιωθεί αυξάνοντας τη θερμοκρασία παστερίωσης. Αυτό είναι ένα από τα πολλά μέτρα για την αύξηση της διάρκειας ζωής του τελικού προϊόντος.

Εκτεταμένος χρόνος διατήρησης

Ένα πρόσθετο αποτέλεσμα του ίδιου είδους επιτυγχάνεται με την παράταση του χρόνου διατήρησης. Επίσης, ορισμένα προϊόντα απαιτούν αυτή την ισχυρή θέρμανση για να επιτύχουν μια τροποποίηση των χημικών δομών του γάλακτος. Κυρίως αυτό χρησιμοποιείται για την επεξεργασία γάλακτος γιαουρτιού.

Έλεγχος διαφορικής πίεσης

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα γαλακτοκομικά προϊόντα απαιτεί ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας κατά της ενδεχόμενης μόλυνσης του παστεριωμένου από μη παστεριωμένο γάλα σε περίπτωση ρωγμής των πλακών στον εναλλάκτη θερμότητας. Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί με τη διατήρηση μιας υψηλότερης πίεσης στην πλευρά του παστεριωμένου γάλακτος μέσω μιας ενισχυτικής αντλίας και μιας βαλβίδας σταθερής πίεσης.

Μεταθέρμανση

Εάν το παστεριωμένο γάλα υποβληθεί σε περαιτέρω μεταποίηση με ζύμωση, μπορεί να απαιτηθεί αυξημένη θερμοκρασία εξόδου 27° C – 40° C. Σε αυτή την περίπτωση, το τμήμα ψύξης παγωμένου νερού μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί για ψύξη ή για θέρμανση. Αυτή η επιλογή προτείνεται για την παραγωγή τυριού, γιαουρτιού, κεφίρ ή φρέσκου τυριού.

Βαθμός αυτοματοποίησης

Ο ημιαυτόματος έλεγχος που περιλαμβάνεται στη βασική έκδοση μπορεί να αναβαθμιστεί σε πλήρως αυτόματο έλεγχο. Σε αυτόματο περιβάλλον είναι δυνατή η ανταλλαγή σημάτων μέσω ψηφιακών εισόδων / εξόδων ή μέσω Profibus.

Ψύκτης κρέμας

Η κρέμα απορρίπτεται από τον διαχωριστή σε θερμοκρασία περίπου 55° C. Για μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης θα πρέπει να ψύχεται στους 8° C – 12° C.

Παστεριωτής κρέμας

Η κρέμα που τροφοδοτείται από τον διαχωριστή δεν είναι παστεριωμένη και πρέπει να θεωρείται ως ακατέργαστη κρέμα. Ανάλογα με την περαιτέρω επεξεργασία πρέπει να παστεριωθεί, πράγμα το οποίο γίνεται συνήθως στους 95° C για 15 δευτερόλεπτα. Ο παστεριωτής κρέμας μπορεί να τοποθετηθεί σε μια τροχήλατη μονάδα μαζί με τον παστεριωτήρα γάλακτος.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου


Show Buttons
Hide Buttons
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1leHRlbmRlZC9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1ob3BwZXIvaW5kZXguaHRtIiAgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1kb3VibGUtZmxvdy9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=


Dear partners,

We would like to inform you that in the framework of preventive measures aimed at effectively addressing the spread of “Covid19” disease and in accordance with the National Public Health Organization guidelines (https://eody.gov.gr/), our company is committed to ensure public health, safety of its partners and employees. Therefore we have recommended the fulfillment of our employees' tasks through teleworking.

The duration of this measure is initially set from 17.03.2020 to 30.04.2020

The design provides full operation, but due to special conditions, delays in specific tasks or communication may occur.

Our company will strive to keep its operation uninterrupted and secure by serving its clientele in ways and timeframes that are judged possible.

We thank you for understanding and we remain at your disposal.


Αγαπητοί Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοιού και σύμφωνα με τις οδηγίες υγιεινής & ασφάλειας που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/), η εταιρία μας για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των συνεργατών και των εργαζομένων της, συστήσαμε την εκπλήρωση των καθηκόντων των εργαζομένων μας, μέσω τηλεργασίας.

Η διάρκεια του συγκεκριμένου μέτρου ορίζεται αρχικά από τις 17.03.2020 έως τις 30.04.2020

Ο σχεδιασμός προβλέπει πλήρη λειτουργία, ωστόσο εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες εργασίες ή και στην επικοινωνία.

Η εταιρία μας θα προσπαθήσει να διατηρήσει αδιάληπτη και ασφαλή την λειτουργία της, εξυπηρετώντας το πελατολόγιο της με τρόπους και σε χρονικά πλαίσια που κρίνονται δυνατά.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στην διάθεση σας.