CIP για Μονάδες Φαρμακευτικής Διεργασίας

Τα συστήματα επιτόπου καθαρισμού (CIP) και επιτόπου αποστείρωσης (SIP) είναι σχεδιασμένα τόσο για την αυτοματοποίηση των απαραίτητων διεργασιών καθαρισμού και απολύμανσης όσο και για την απαλοιφή της ανάγκης για χρονοβόρες εργασίες αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης.

Η βελτιστοποίηση της διεργασίας εξαρτάται από τον αποτελεσματικό και λυσιτελή καθαρισμό. Τα συστήματα επιτόπου καθαρού (CIP) μπορούν να ενσωματωθούν σε όλο τον εξοπλισμό που παράγει η GEA για τη φαρμακευτική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων τόσο των στερεών όσο και των υγρών συστημάτων δοσολογίας. Η αυτοματοποίηση της διεργασίας καθαρισμού διασφαλίζει την επαναληψιμότητα, επιτρέπει την επικύρωση και ελαχιστοποιεί τους χρόνους μη διαθεσιμότητας.

Συμβατικές λύσεις καθαρισμού και οφέλη κόστους

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εφαρμογή της τεχνολογίας CIP είναι να σχεδιαστεί σε μια διεργασία, ενσωματώνοντας συστήματα ψεκασμού, καθαριστικά δεξαμενών, ακροφύσια και τσιμούχες για την αυτοματοποίηση της διεργασίας καθαρισμού. Εμείς στην GEA εξετάζουμε κάθε πτυχή του συστήματός σας κατά την εφαρμογή των λειτουργιών CIP, από το σημείο εισόδου έως το σημείο παράδοσης.

Η αυτοματοποίηση του κύκλου καθαρισμού ουσιαστικά μετατρέπει τις διεργασίες των παρτίδων φαρμακευτικών προϊόντων σε συνεχή λειτουργία των κύκλων παραγωγής και καθαρισμού.

Τα πλεονεκτήματα του CIP περιλαμβάνουν

  • μειωμένοι χρόνοι κύκλου καθαρισμού
  • βελτιστοποιημένη χρήση απορρυπαντικού και νερού
  • Απαλοιφή της ανάγκης μη αυτόματου καθαρισμού.

Η «καρδιά» του συστήματος CIP είναι η προηγμένη Μονάδα Προετοιμασίας Υγρών Πλύσης, η οποία χειρίζεται το φιλτράρισμα, την προθέρμανση, την ανάμιξη και την άντληση νερού, των απορρυπαντικών και του απομεταλλωμένου νερού. Παρέχει συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο των παραμέτρων καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας ροής, της συγκέντρωσης απορρυπαντικών, της θερμοκρασίας και του χρόνου πλυσίματος για πλήρη επικύρωση της διεργασίας.

Κινητά Πέδιλα Συστήματος (Skid) CIP/WIP

Στις σημερινές φαρμακευτικές διεργασίες, οι ολοκληρωμένες λύσεις CIP διαδραματίζουν βασικό ρόλο: από την επιλογή του κινητού πέλματος του συστήματος έως τον προσδιορισμό των επιδιωκόμενων στόχων και των απαιτούμενων παραμέτρων. Μεταβλητές όπως η θερμοκρασία, η ταχύτητα / η πίεση, η χημική συγκέντρωση και ο χρόνος έκθεσης μπορούν να ελεγχθούν με τη χρήση κινητού πέδιλου προγραμματιζόμενου CIP της GEA για την επίτευξη αξιόπιστων, επαναληπτικών και επαληθεύσιμων αποτελεσμάτων.

Τα κινητά πέδιλά μας CIP / WIP σχεδιάζονται, μελετώνται, κατασκευάζονται, αυτοματοποιούνται και δοκιμάζονται εσωτερικά. Αυτή η κάθετα ολοκληρωμένη προσέγγιση επιτρέπει την ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των επιμέρους τομέων, επιτρέποντας χρόνους ταχείας αντίδρασης σε τυχόν διακυμάνσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του έργου. Ανατίθεται σε έναν εξειδικευμένο μηχανικό έργου / διεργασίας στο έργο σας για να διευκολύνει τις συζητήσεις σχετικά με τις ειδικές απαιτήσεις για το χώρο, τους προβληματισμούς ενσωμάτωσης και τα τελικά πρωτόκολλα FAT.

Εκτός από τον ορισμό και τη παραμετροποίηση του κινητού πέδιλου του συστήματός σας, η GEA μπορεί επιπλέον να σας βοηθήσει να ενσωματώσετε το CIP στη διεργασία υγιεινής και της μονάδας σας, ξεκινώντας από τη συμβατική μη αυτόματη μεθοδολογία του πίνακα ροής «make / break» έως την πλέον προηγμένη μεθοδολογία στην τεχνολογία σωληνώσεων που χρησιμοποιεί συστήματα βαλβίδων.

Οι μονάδες CIP της GEA έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν τον επιτυχή καθαρισμό και τη μείωση της δημιουργίας αποβλήτων. Μπορούν να ενσωματωθούν για την αποκατάσταση μιας χρήσης των μέσων καθαρισμού, για απλές ή πολλαπλές διαδρομές, καθώς και για καθαρισμό και απολύμανση τόσο σε απευθείας σύνδεση (online) όσο και χωρίς σύνδεση (offline). Οι μονάδες μας παρέχουν λειτουργικότητα για συνταγές που ρυθμίζονται με CIP / SIP για απόπλυση με νερό, χημικές πλύσεις, έγχυση αέρα υπό πίεση και ξήρανση στον αέρα, εξυγίανση (θερμική ή χημική) και έλεγχοι ροής, πίεσης, συγκέντρωσης και θερμοκρασίας.

Σε συνδυασμό με τις βαλβίδες GEA VARIVENT® και τις εμβέλειες ψεκασμού, τα συστήματα CIP παρέχουν μια ασφαλή λύση για την αποδοτικότητα των προϊόντων και του καθαρισμού. Η GEA προσφέρει επίσης συστήματα πλύσης για κινητές δεξαμενές και IBC.

Show Buttons
Hide Buttons
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1leHRlbmRlZC9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1ob3BwZXIvaW5kZXguaHRtIiAgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1kb3VibGUtZmxvdy9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=


Dear partners,

We would like to inform you that in the framework of preventive measures aimed at effectively addressing the spread of “Covid19” disease and in accordance with the National Public Health Organization guidelines (https://eody.gov.gr/), our company is committed to ensure public health, safety of its partners and employees. Therefore we have recommended the fulfillment of our employees' tasks through teleworking.

The duration of this measure is initially set from 17.03.2020 to 30.04.2020

The design provides full operation, but due to special conditions, delays in specific tasks or communication may occur.

Our company will strive to keep its operation uninterrupted and secure by serving its clientele in ways and timeframes that are judged possible.

We thank you for understanding and we remain at your disposal.


Αγαπητοί Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοιού και σύμφωνα με τις οδηγίες υγιεινής & ασφάλειας που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/), η εταιρία μας για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των συνεργατών και των εργαζομένων της, συστήσαμε την εκπλήρωση των καθηκόντων των εργαζομένων μας, μέσω τηλεργασίας.

Η διάρκεια του συγκεκριμένου μέτρου ορίζεται αρχικά από τις 17.03.2020 έως τις 30.04.2020

Ο σχεδιασμός προβλέπει πλήρη λειτουργία, ωστόσο εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες εργασίες ή και στην επικοινωνία.

Η εταιρία μας θα προσπαθήσει να διατηρήσει αδιάληπτη και ασφαλή την λειτουργία της, εξυπηρετώντας το πελατολόγιο της με τρόπους και σε χρονικά πλαίσια που κρίνονται δυνατά.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στην διάθεση σας.