Βαλβίδα Σταθερής Πίεσης VARIVENT®, Τύπου DHV

Οι βαλβίδες σταθερής πίεσης VARIVENT® χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της πίεσης εισόδου της βαλβίδας σε σταθερό επίπεδο. Σε περίπτωση οποιωνδήποτε διακυμάνσεων πίεσης που σχετίζονται με τη μεταποίηση η βαλβίδα ανοίγει ή κλείνει για να τις αντισταθμίσει. Η απαιτούμενη πίεση προϊόντος θα ρυθμιστεί μέσω της πίεσης παροχής αέρα στον ενεργοποιητή. Επομένως απαιτείται σταθερή πίεση ελέγχου αέρα.

Λειτουργία

Μόλις η πίεση του προϊόντος, που ασκείται στην επιφάνεια δακτυλίου του δίσκου βαλβίδας, καταστεί υψηλότερη από τη δύναμη κλεισίματος που ρυθμίζεται μέσω της πίεσης παροχής αέρα του εμβόλου, ανοίγει η βαλβίδα σταθερής πίεσης VARIVENT®. Εάν μειωθεί η πίεση του προϊόντος, η βαλβίδα κλείνει αυτόματα και δημιουργεί σταθερή πίεση στο ακροφύσιο εισόδου.

Επιπλέον, το κάτω τμήμα του δίσκου της βαλβίδας είναι εφοδιασμένο με κώνο ελέγχου για τη βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών των βαλβίδων.

Ο δίσκος βαλβίδας της βαλβίδας σταθερής πίεσης είναι κατασκευασμένος από PTFE, που έχει καλή αντίσταση έναντι των διαβρωτικών μέσων και έχει χαμηλή τριβή κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

  • Σταματάει μηχανικά το δίσκο της βαλβίδας
  • Υλικό κατασκευής του δίσκου της βαλβίδας από PTFE που διακρίνεται για χαμηλή τριβή
  • Εύκολη συντήρηση, μόνο δύο παρεμβύσματα
  • Καλά χαρακτηριστικά ελέγχου
  • Διαφορετικές τιμές Kvs ανάλογα με την ταχύτητα ροής
  • Σχεδιασμός υγιεινής
  • Πιστοποίηση 3Α

Παραδείγματα εφαρμογής

Στην πράξη, οι βαλβίδες σταθερής πίεσης VARIVENT® χρησιμοποιούνται για να διατηρούν μια σταθερή πίεση προϊόντος στο στόμιο εξόδου ενός διαχωριστή. Σε αυτό το σημείο, η αυτορρυθμιζόμενη βαλβίδα σταθερής πίεσης VARIVENT® είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλότερης τιμής έναντι της βαλβίδας ελέγχου διαμόρφωσης. Δεδομένου ότι η βαλβίδα λειτουργεί αυτόματα μετά τη ρύθμιση της απαιτούμενης πίεσης του προϊόντος, δεν απαιτείται πρόσθετος αισθητήρας πίεσης.

Η βαλβίδα σταθερής πίεσης VARIVENT® χρησιμοποιείται επιπρόσθετα για τη διατήρηση της απαιτούμενης πίεσης του προϊόντος σε εναλλάκτες θερμότητας.

Έξτρα Εξοπλισμός

Η βαλβίδα μπορεί προαιρετικά να είναι εφοδιασμένη με σύστημα ταχείας εξαγωγής αέρα ή ρυθμιστή πίεσης ακριβείας. Μέσω της ποσότητας αέρα τροφοδοσίας ή εξαγωγής είναι δυνατή η ακριβής ρύθμιση της πίεσης παροχής αέρα πάνω από την επιφάνεια του εμβόλου, η οποία επιτρέπει την ρύθμιση της απαιτούμενης σταθερής πίεσης του προϊόντος στην πλευρά εισαγωγής της βαλβίδας.

Τεχνικά Δεδομένα

Βαλβίδα σταθερής πίεσης

Τεχνικά δεδομένα της βασικής έκδοσης
Προτεινόμενη κατεύθυνση ροής Από κάτω προς τα πάνω
Υλικό περιβλήματος 1.4404 / AISI 316 L
Υλικό δίσκου βαλβίδας PTFE (FDA)
Υλικό τσιμούχας σε επαφή με το προϊόν EPDM, FKM , HNBR
Θερμοκρασία περιβάλλοντος 0 έως 45°C
Πίεση παροχής αέρα Max. 8 bar (116 psi)
Πίεση του προϊόντος Max. 10 bar (145 psi)
Επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το προϊόν Ra ≤ 0,8 μm
Εξωτερική επιφάνεια περιβλήματος ψάθα προστασίας από εκτίναξη θραυσμάτων
Ρακόρ σύνδεσης Άκρον συγκόλλησης
Αναγνώριση Αυτοκόλλητη ετικέτα αναγνώρισης
Show Buttons
Hide Buttons
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1leHRlbmRlZC9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1ob3BwZXIvaW5kZXguaHRtIiAgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1kb3VibGUtZmxvdy9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=