Εργαστηριακές αντλίες κενού με εκτόξευση ατμού

Οι εργαστηριακές αντλίες κενού ατμού τύπου ldp1 βασίζονται στην καταξιωμένη τεχνολογία αντλιών με εκτόξευση και συχνά χρησιμοποιούνται ως μονάδες δημιουργίας κενού σε χημικά εργαστήρια, σε πιλοτικές εγκαταστάσεις και σε μικρές μονάδες παραγωγής.

Τα συστήματα μας εκτόξευσης ατμού έχουν απλό σχεδιασμό, είναι αξιόπιστα και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση.

Τρόπος Λειτουργίας

Οι εργαστηριακές αντλίες κενού εκτοξευσης ατμού αποτελούνται από δύο στάδια εκτόξευσης ατμού που συνδέονται σε σειρά και υποστηρίζονται από μια αντλία κενού για την εκτόξευση υγρού. Σε αντίθεση με τις αντλίες κενού πολλών βαθμίδων ατμού, δεν χρησιμοποιούν καμία αντλία αποστράγγισης ή βαρομετρικά σκέλη.

Οι ειδικές απαιτήσεις ατμού και νερού ψύξης είναι υψηλότερες σε σύγκριση με τις αντλίες κενού πολλαπλών σταδίων που είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν συνεχώς για μεγαλύτερες περιόδους λειτουργίας.

Η κατανάλωση νερού των εργαστηριακών αντλιών κενού με εκτόξευση είναι σχετικά υψηλή, καθώς η αντλία κενού με εκτόξευση δεν χρησιμεύει μόνο για τη συμπύκνωση αλλά και για να συμπιέσει τον αέρα και τα αέρια στην ατμοσφαιρική πίεση. Η απαίτηση για γλυκό νερό μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας την ανακύκλωση νερού.

Όταν η κατανάλωση νερού ψύξης είναι ένας σημαντικός παράγοντας, οι εργαστηριακές αντλίες κενού εκτόξευσης ατμού εφοδιάζονται με ένα πλήρες σύστημα ανακύκλωσης νερού. Αυτό αποτελείται από τα ακόλουθα: δεξαμενή νερού, κινητήρας, ρυθμιστής θερμοκρασίας νερού, αυτόματη βαλβίδα παροχής νερού ψύξης, θερμόμετρο και σωληνώσεις διασύνδεσης μεταξύ αντλίας και συμπυκνωτή πίδακα εκτόξευσης. Όλα τα μέρη του συστήματος ανακύκλωσης προστατεύονται από τη διάβρωση.

Η αυτόματη βαλβίδα παροχής νερού ψύξης εξασφαλίζει ότι η θερμοκρασία του νερού παραμένει εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Εφόσον απαιτείται, οι εργαστηριακές αντλίες κενού με εκτόξευση ατμού μπορούν να παραδοθούν χωρίς σύστημα κυκλοφορίας νερού.

Εφαρμογές

Οι εργαστηριακές αντλίες κενού για την εκτόξευση ατμού χρησιμοποιούνται ως μονάδες δημιουργίας κενού σε χημικά εργαστήρια, σε πιλοτικές εγκαταστάσεις και σε μικρές μονάδες παραγωγής. Εδώ απαιτούνται ως επί το πλείστον για διεργασίες που λειτουργούν ασυνεχώς ή χρειάζονται κενό για σύντομες περιόδους λειτουργίας.

Οι εργαστηριακές αντλίες κενού με ατμό είναι φορητές. Οι μεγαλύτερες μονάδες διαθέτουν ροδάκια, εκτός αν απαιτούνται για χρήση ως μόνιμες μονάδες. Μπορούν να συνδεθούν γρήγορα μέσω βραχέων γραμμών αναρρόφησης σε κάθε καταναλωτή κενού. Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, διότι δεν υπάρχει λόγος χρησιμοποίησης διακλαδιζόμενων γραμμών αναρρόφησης με  βαλβίδες διακοπής ροής κλπ.   Κατά συνέπεια, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εισόδου αέρα διαρροής και ο χρόνος μη διαθεσιμότητας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για υψηλότερα επίπεδα λειτουργίας εν κενώ.

Πλεονεκτήματα

  • δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη
  • δεν απαιτείται συντήρηση
  • μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες σχεδόν τις συνθήκες
  • μπορεί να τεθεί σε λειτουργία γρήγορα και εύκολα
  • σχεδόν απεριόριστη ζωή, όταν επιλέγεται ένα κατάλληλο υλικό κατασκευής
  • μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά κατασκευής
  • χαμηλό κόστος αγοράς
Show Buttons
Hide Buttons
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1leHRlbmRlZC9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1ob3BwZXIvaW5kZXguaHRtIiAgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1kb3VibGUtZmxvdy9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=


Dear partners,

We are currently working on our new website and we will launch soon!


Αγαπητοί Συνεργάτες,

Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας και σύντομα θα είναι διαθέσιμη!