Περιστολή

Επεξεργασία ισχυρών προϊόντων

Με την αυξανόμενη έμφαση τόσο στην ασφάλεια των χειριστών όσο και στην προστασία των προϊόντων, η παρασκευή ογκολογικών φαρμάκων, ορμονικών προϊόντων ή / και άλλων εξαιρετικά ισχυρών ενώσεων έχει έρθει στο φαρμακευτικό προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Ιστορικά, η μόνη επιλογή ήταν να χρησιμοποιηθούν δύσκαμπτοι αερόσακοι για να αποφευχθεί η έκθεση των χειριστών στο φάρμακο και να αποφευχθεί η διασταυρούμενη μόλυνση με άλλα προϊόντα που παράγονται στην ίδια εγκατάσταση.

Η GEA ειδικεύεται σε λύσεις διαχείρισης περιεχομένου υλικών για εταιρείες φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης και πιστεύει ότι η παραγωγή εξοπλισμού ατομικής προστασίας (PPE) χωρίς φάρμακα είναι μια σχεδόν μελλοντική δυνατότητα.

“Είναι κάτι παραπάνω από αυτό,” λέει ο Phil Gabb, Διευθυντής Πωλήσεων: “Αυτή είναι μια πραγματική δυνατότητα τώρα, επειδή αυτό είναι το αποτέλεσμα που έχουμε επιτύχει σε αρκετούς από τους υπάρχοντες πελάτες μας.” Χρησιμοποιούμε ήδη εντός της εταιρείας ένα συνδυασμό  όπως εξήγησε, όχι μόνο για τις κύριες εργασίες μεταποίησης αλλά και για τα στάδια μεταφοράς μεταξύ των εργασιών της μονάδας – για τον επιτόπου καθαρισμό ή για τον περιστασιακό καθαρισμό χωρίς σύνδεση και για τη δειγματοληψία και τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. “Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για οποιοδήποτε σύστημα παραγωγής φαρμάκων να διαθέτει εξοπλισμό ατομικής προστασίας (PPE)”.

Βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος είναι το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του χειριστή και το καλύτερο καθεστώς συντήρησης. “Χρησιμοποιείτε λύσεις μηχανικής και λύσεις σχεδίασης εξοπλισμού για την επίτευξη προστασίας των χειριστών, σε αντίθεση με τη χρήση PPE, κάτι που είναι σχετικά εύκολο για τις επιχειρήσεις να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους πάνω στη χρήση. Αυτή είναι μια υψηλότερη τεχνική απαίτηση, έτσι ώστε ορισμένοι πελάτες και μερικές αγορές να το υιοθετήσουν πολύ εύκολα, άλλοι το αντιμετωπίζουν σαν πρόκληση».

Κατανόηση της Περιστολής

Η GEA συμμετείχε ουσιαστικά και συνεργάστηκε με μια διεθνή ομάδα εργασίας για να δημιουργήσει έναν οδηγό για τις δοκιμές περιστολής. Τώρα, που δημοσιεύτηκε από την Διεθνή Εταιρεία Φαρμακευτικής Μηχανικής (ISPE) και είναι γνωστή ως SMEPAC (Τυποποιημένη Μέτρηση Εξοπλισμού Σωματιδιακής Αερόφερτης Συγκέντρωσης), αυτός ο οδηγός καθορίζει τις διεργασίες και τις παραμέτρους που απαιτούνται για την αξιολόγηση των διαφόρων επιπέδων περιστολής που απαιτούνται σε όλη τη μονάδα. Με γνώμονα τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας της τελικής εγκατάστασης, η GEA μπορεί να καθορίσει ποιό επίπεδο περιστολής απαιτείται, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία παραγωγής και καθιστώντας την αποτελεσματική, ασφαλή και οικονομικά αποδοτική.

Κίνητρα και Οφέλη

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από αυτή τη μετάβαση στην μεταποίηση χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό (PPE): πρώτον, η συνεχής και αυξανόμενη εστίαση στην ασφάλεια των χειριστών. Οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πελάτες το έχουν ήδη εφαρμόσει εδώ και πολλά χρόνια. “Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι παραβλέπουν το γεγονός ότι όλες οι χώρες του κόσμου -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μερικές φορές θεωρούνται λιγότερο ανεπτυγμένες- δέχονται όλες αυξανόμενη πίεση από τις κυβερνήσεις και από τα εθνικά στελέχη τους για την υγεία και την ασφάλεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού τους – τόσο σε γενικές γραμμές όσο και ειδικότερα στη φαρμακευτική βιομηχανία – σε ό, τι αφορά τους χειριστές που εκτίθενται σε φάρμακα που είναι όλο και πιο ισχυρά, επισημαίνει ο Phil.

Από πλευράς κανονισμών, ασκούνται διαρκώς πιέσεις για αυστηρότερη καθοδήγηση με γεωγραφικά διαφορετικά χρονοδιαγράμματα: η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική θέσπισαν νομοθεσία πριν από 15 χρόνια, για παράδειγμα, και στην Κίνα, υπό την αιγίδα ενός αποκαλούμενου «αυξημένου προτύπου GMP», υπάρχει μια τεράστια κίνηση για αυξημένη ασφάλεια του χειριστή. Υπάρχουν και οικονομικές επιπτώσεις. “Πράγματι, υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για την εφαρμογή μιας λύσης για την περιστολή, αλλά υπάρχουν και οφέλη ως προς το κόστος”, λέει ο Phil. “Εάν διατηρήσετε το πρόβλημα στο εσωτερικό του συστήματος, δεν μολύνετε το εξωτερικό του εξοπλισμού και δεν μολύνετε τον θάλαμο. Και όταν έρθει η στιγμή για να καθαρίσετε τη γραμμή, για να εναλλάξετε προϊόν, για παράδειγμα, ή για να ξεκινήσετε μια νέα παρτίδα, ο χρόνος διακοπής ή η εργασία που απαιτείται για τον καθαρισμό του θαλάμου ή / και του εξωτερικού του εξοπλισμού μειώνεται δραματικά. Εξασφαλίζετε πραγματικά υψηλότερη, οικονομικότερη λειτουργικότητα. “

Το πλεονέκτημα GEA

Η GEA διαθέτει μακρά εμπειρία και απαράμιλλη τεχνογνωσία στον τομέα της περιστολής. Η εταιρεία όχι μόνο προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα ανθεκτικών και συμμορφούμενων προϊόντων περιστολής, διαθέτει επίσης ασυναγώνιστη εμπειρία στον εντοπισμό της καταλληλότερης λύσης και πλήρη κατανόηση της ανάλυσης κινδύνου της περιστολής.

Και παρόλο που υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαθέσιμων μηχανημάτων και εξοπλισμού από πολλούς προμηθευτές, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας με την GEA είναι ότι μπορούμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο, πλήρως ενσωματωμένο σύστημα περιστολής, από πρώτες ύλες εξομαλύνοντας το δρόμο προς την ταμπλετοποίηση, καταλήγει ο Phil. Μία από τις μεγάλες προκλήσεις με οποιοδήποτε σύστημα περιστολής, είναι η ενσωμάτωση όλων των διαφορετικών τμημάτων εξοπλισμού μεταποίησης.

Δεν πρόκειται μόνο για τη χρησιμοποίηση διαιρετών βαλβίδων, αλλά για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα διακίνησης υλικών ενσωματώνεται με τον εξοπλισμό κοκκοποίησης και με τον εξοπλισμό συμπίεσης. Η GEA προσφέρει τεχνικές λύσεις σε ολόκληρη την ομάδα, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν σε πλήρεις γραμμές. Αυτό γίνεται όλο και πιο σημαντικό με την ανάπτυξη της ογκολογίας και των ορμονικών προϊόντων, ειδικά στα συστήματα άμεσης συμπίεσης κατά παρτίδες (στα οποία τα συστατικά αναμιγνύονται σε ένα IBC και τροφοδοτούνται απευθείας στο πιεστήριο δισκίων).

Εξετάζοντας περαιτέρω το μέλλον, εάν τα εργασιακά περιβάλλοντα χωρίς ΕΑΠ είναι ήδη στη διάθεσή μας, ποιό είναι το μέλλον για την περιστολή; “Μόλις πριν από μερικά χρόνια,” λέει ο Phil, “η τάση ήταν να αναπτυχθεί ένας εξοπλισμός που να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένος. Ο τομέας στον οποίο εστιάζουμε πλέον το ενδιαφέρον μας είναι στην εφαρμογή κάποιας επιστημονικής μεθόδου για την αξιολόγηση του κινδύνου του χειριστή και στον καθορισμό του βαθμού στον οποίο απαιτείται η περιστολή για μια συγκεκριμένη διεργασία ή εφαρμογή. Είναι πολύ εύκολο να προδιαγραφούν καθ’ υπερβολή οι απαιτήσεις περιστολής για ένα προϊόν. Και αν το κάνετε αυτό, καταλήγετε σε εξοπλισμό που δεν είναι μόνο πιο ακριβός να τον αγοράσετε, είναι επίσης πιο δύσκολο να λειτουργήσει, να διατηρηθεί και να καθαριστεί. Και αυτό δεν ωφελεί κανέναν. “

Η GEA μπορεί να σας βοηθήσει και να σας συμβουλεύσει να καθορίσετε ποιό επίπεδο περιστολής απαιτείται που και πότε, βελτιστοποιώντας τη διεργασία παραγωγής και καθιστώντας την αποτελεσματική, ασφαλή και οικονομικά αποδοτική. Παρέχουμε ειδικά μέτρα για τη φαρμακευτική βιομηχανία για τώρα και για το μέλλον.

Show Buttons
Hide Buttons
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1leHRlbmRlZC9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1ob3BwZXIvaW5kZXguaHRtIiAgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1kb3VibGUtZmxvdy9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=


Dear partners,

We would like to inform you that in the framework of preventive measures aimed at effectively addressing the spread of “Covid19” disease and in accordance with the National Public Health Organization guidelines (https://eody.gov.gr/), our company is committed to ensure public health, safety of its partners and employees. Therefore we have recommended the fulfillment of our employees' tasks through teleworking.

The duration of this measure is initially set from 17.03.2020 to 30.04.2020

The design provides full operation, but due to special conditions, delays in specific tasks or communication may occur.

Our company will strive to keep its operation uninterrupted and secure by serving its clientele in ways and timeframes that are judged possible.

We thank you for understanding and we remain at your disposal.


Αγαπητοί Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοιού και σύμφωνα με τις οδηγίες υγιεινής & ασφάλειας που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/), η εταιρία μας για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των συνεργατών και των εργαζομένων της, συστήσαμε την εκπλήρωση των καθηκόντων των εργαζομένων μας, μέσω τηλεργασίας.

Η διάρκεια του συγκεκριμένου μέτρου ορίζεται αρχικά από τις 17.03.2020 έως τις 30.04.2020

Ο σχεδιασμός προβλέπει πλήρη λειτουργία, ωστόσο εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες εργασίες ή και στην επικοινωνία.

Η εταιρία μας θα προσπαθήσει να διατηρήσει αδιάληπτη και ασφαλή την λειτουργία της, εξυπηρετώντας το πελατολόγιο της με τρόπους και σε χρονικά πλαίσια που κρίνονται δυνατά.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στην διάθεση σας.