Γραμμή Παραγωγής Βουτύρου

Από τότε που ο Δρ. Fritz εφηύρε το μηχάνημα συνεχούς παραγωγής βουτύρου το 1941, η GEA αναπτύσσει συνεχώς την μέθοδο αυτή. Ενώ αρχικά μπορούσαν να μεταποιηθούν μόνο σχετικά μικρές ποσότητες κρέμας για να γίνει το βούτυρο, οι επόμενες γενιές μέχρι τα σημερινά μηχανήματα παραγωγής βουτύρου τύπου BUE έχουν επίσης σχεδιαστεί για βιομηχανική παραγωγή μεγάλης κλίμακας. Οι γραμμές μεταποίησης της GEA σχεδιάζονται ως ολοκληρωμένες λύσεις και εκτός από τη μηχανή βουτύρου περιλαμβάνουν όλα τα άλλα συστατικά που απαιτούνται για την παραγωγή βουτύρου υψηλής ποιότητας – από τις δεξαμενές έως τη μονάδα παστερίωσης και το μηχάνημα βουτύρου, συμπεριλαμβανομένων όλων των στοιχείων ελέγχου και της πλήρους σωληνώσεως. Με εξαίρεση το απευθείας συνδεδεμένο μηχάνημα συσκευασίας, όλες οι μονάδες επεξεργασίας προέρχονται από μια και μόνη πηγή. Αυτό σημαίνει μειωμένες διεπαφές, βέλτιστη συμβατότητα και μεγαλύτερη αξιοπιστία ως αποτέλεσμα δοκιμασμένων και καταξιωμένων επμέρους εξαρτημάτων.

Η καρδιά της παραγωγής βουτύρου: το μηχάνημα παραγωγής βουτύρου

Η παραγωγή βουτύρου, δηλ., ο μετασχηματισμός της κρέμας σε βούτυρο, πραγματοποιείται αντιστρέφοντας το γαλάκτωμα ελαίου σε νερό σε γαλάκτωμα «νερού-στο-έλαιο». Για να επιτευχθεί αυτή η αντιστροφή φάσης, τα σφαιρίδια λίπους πρέπει να διασπαστούν μηχανικά με την ενσωμάτωση του αέρα.

Τα σφαιρίδια λίπους περιβάλλουν μια μεμβράνη που αποτελείται από φωσφολιπίδια, πρωτεΐνες, ένζυμα, ένυδρο νερό καθώς και ιόντα χαλκού και σιδήρου και εμποδίζει το λίπος να ενσωματώνεται απλά στο νωπό γάλα.

Η καταστροφή αυτής της μεμβράνης απελευθερώνει το λίπος που αποτελείται από υγρά και κρυσταλλικά κλάσματα. Τα υγρά κλάσματα συνδυάζονται και σχηματίζουν τα επονομαζόμενα συσσωματώματα λίπους τα οποία είναι επίσης γνωστά ως κόκκοι βουτύρου. Οι κόκκοι βουτύρου με τη σειρά τους επιπλέουν στην υδατική φάση, το βουτυρόγαλα, και αυτό διαχωρίζεται από το μηχάνημα, ψύχεται και χρησιμοποιείται ως ένα πολύτιμο παραπροϊόν.

Η ιδανική διεργασία για κάθε βούτυρο

Οι γραμμές επεξεργασίας GEA μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βουτύρου γλυκού, γαλακτικού και όξινου που λαμβάνεται από γλυκιά ή τριμμένη κρέμα. Η ενσωμάτωση πρόσθετων στοιχείων, ωστόσο, επιτρέπει επίσης την εν σειρά παραγωγή μεικτών λιπών με μειωμένη περιεκτικότητα σε λιπαρά, με πρόσθετα φυτικών λιπαρών ή ακόμα και με μειωμένη περιεκτικότητα στα λεγόμενα SNF (στερεά, μη λιπαρά). Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές ακολουθούν συνειδητά δίαιτα χαμηλών λιπαρών, η σημασία της αγοράς αυτών των τροποποιημένων μικτών λιπών θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Αλλά είτε παραδοσιακές είτε τροποποιημένες, οι γραμμές επεξεργασίας GEA επιτρέπουν την παραγωγή όλων των τύπων με σταθερή υψηλή ποιότητα. Η ολοκληρωμένη λύση συμπληρώνεται από το σύστημα CIP (επιτόπου καθαρισμός) για τον καθαρισμό του συστήματος τόσο απλά όσο και αξιόπιστα. Αυτό το σύστημα CIP περιλαμβάνει δεξαμενή ζεστού νερού, δεξαμενή για το ειδικό καυστικό πλύσης μαζί με τις απαραίτητες βαλβίδες και το σύστημα θέρμανσης με τις αντίστοιχες αντλίες.

Show Buttons
Hide Buttons
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1leHRlbmRlZC9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1ob3BwZXIvaW5kZXguaHRtIiAgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1kb3VibGUtZmxvdy9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=


Dear partners,

We would like to inform you that in the framework of preventive measures aimed at effectively addressing the spread of “Covid19” disease and in accordance with the National Public Health Organization guidelines (https://eody.gov.gr/), our company is committed to ensure public health, safety of its partners and employees. Therefore we have recommended the fulfillment of our employees' tasks through teleworking.

The duration of this measure is initially set from 17.03.2020 to 30.04.2020

The design provides full operation, but due to special conditions, delays in specific tasks or communication may occur.

Our company will strive to keep its operation uninterrupted and secure by serving its clientele in ways and timeframes that are judged possible.

We thank you for understanding and we remain at your disposal.


Αγαπητοί Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοιού και σύμφωνα με τις οδηγίες υγιεινής & ασφάλειας που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/), η εταιρία μας για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των συνεργατών και των εργαζομένων της, συστήσαμε την εκπλήρωση των καθηκόντων των εργαζομένων μας, μέσω τηλεργασίας.

Η διάρκεια του συγκεκριμένου μέτρου ορίζεται αρχικά από τις 17.03.2020 έως τις 30.04.2020

Ο σχεδιασμός προβλέπει πλήρη λειτουργία, ωστόσο εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες εργασίες ή και στην επικοινωνία.

Η εταιρία μας θα προσπαθήσει να διατηρήσει αδιάληπτη και ασφαλή την λειτουργία της, εξυπηρετώντας το πελατολόγιο της με τρόπους και σε χρονικά πλαίσια που κρίνονται δυνατά.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στην διάθεση σας.