Επεξεργασία Οργανικών Πρωτεϊνών

Τα ένζυμα, που ορίζονται ως μακρομοριακοί βιολογικοί καταλύτες, ευθύνονται για χιλιάδες μεταβολικές διεργασίες και βρίσκονται σε κάθε ζωντανό κύτταρο. Πολύ επιλεκτικά, επιταχύνουν τόσο την ταχύτητα όσο και τα ειδικά χαρακτηριστικά των μεταβολικών αντιδράσεων, από την πέψη των τροφίμων (διασπώντας το άμυλο, πρωτεΐνες, λίπος ή ζάχαρη) έως την σύνθεση του DNA χωρίς να αναλίσκονται τα ίδια. Τα περισσότερα ένζυμα είναι πρωτεΐνες, αν και έχουν ταυτοποιηθεί τα μόρια καταλυτικού RNA.

Εξαγωγή των ενζύμων με ομογενοποίηση

Η ρήξη των μικροβιακών κυττάρων είναι ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα σε αυτή τη διεργασία και αυξανόμενη χρήση της ομογενοποίησης υψηλής πίεσης για να ληφθούν ενδοκυτταρικά ένζυμα και οργανίδια επιτρέπει την εξαγωγή ενδοκυτταρικών ουσιών χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν διαλύτες ή άλλες χημικές ουσίες για να προκληθεί ρήξη κυτταρικού τοιχώματος.

Αφαίρεση ενζύμων με διαχωρισμό

Οι διαχωριστές και τα κατακαθιστήρια από την GEA εξασφαλίζουν ότι τα ενδοκυτταρικά και εξωκυτταρικά ένζυμα διαχωρίζονται άθικτα και σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Παραγωγή ενδοκυτταρικών ενζύμων

Η ισομεράση της γλυκόζης είναι ένα παράδειγμα ενός ενζύμου το οποίο μετατρέπει τη γλυκόζη σε φρουκτόζη και είναι εξαιρετικά σημαντικό στη βιομηχανία αμύλου. Το ένζυμο παράγεται και παραμένει στα κύτταρα των χρησιμοποιούμενων μικροοργανισμών. Για την μεταποίησή της, η υγρή φάση του οπού ζύμωσης διαχωρίζεται με φυγοκέντρηση μετά τη ζύμωση. Οι συμπυκνωμένοι μικροοργανισμοί υφίστανται περαιτέρω επεξεργασία μετά από φυγοκέντρηση. Τα τοιχώματα των κυττάρων διασπώνται. Ανάλογα με τη σύσταση του εναιωρήματος, αραιώνεται πριν διαχωριστούν τα θραύσματα κυττάρων με διαχωριστές συνεχούς λειτουργίας.

Παραγωγή εξωκυτταρικών ενζύμων

Οι διαχωριστές και τα κατακαθιστήρια από την GEA είναι ιδανικοί για τη βέλτιστη επεξεργασία των ενζύμων σκόνης πλύσης. Ο μετά επιμελείας καθαριζόμενος και αποστειρωμένος αέρας εγχέεται σε ένα ζυμωτήρα εξοπλισμένο με ένα αναδευτήρα. Οι φυσαλίδες αέρα διανέμονται στο θρεπτικό διάλυμα, το οποίο αποτελείται από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, παράγοντες ανάπτυξης και θρεπτικά συστατικά. Αυτό αποστειρώνεται, θερμαίνεται σε βέλτιστη θερμοκρασία και στη συνέχεια εμβολιάζεται με την καθαρισμένη καλλιέργεια ενός μη παθογόνου μικροοργανισμού. Οι μικροοργανισμοί τρέφονται με τη μετατροπή των ουσιών και ταυτόχρονα παράγουν τα ένζυμα. Αυτά στη συνέχεια απεκκρίνονται στο οπό ζύμωσης. Μετά τη ζύμωση, οι μικροοργανισμοί διαχωρίζονται με προσθήκη ενός κροκιδωτικού και φυγοκέντρησης με διαχωριστές και κατακαθιστήρια. Τα επιτυχή στάδια πλύσης και λείανσης με φυγοκεντρητές αυξάνουν περαιτέρω την απόδοση και την καθαρότητα των ενζύμων.

Show Buttons
Hide Buttons
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1leHRlbmRlZC9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1ob3BwZXIvaW5kZXguaHRtIiAgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZWZwcy5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvaG90c3BvdC1maWxlcy9oeWdoc3Bpbi1kb3VibGUtZmxvdy9pbmRleC5odG0iICB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIj48L2lmcmFtZT4=


Dear partners,

We would like to inform you that in the framework of preventive measures aimed at effectively addressing the spread of “Covid19” disease and in accordance with the National Public Health Organization guidelines (https://eody.gov.gr/), our company is committed to ensure public health, safety of its partners and employees. Therefore we have recommended the fulfillment of our employees' tasks through teleworking.

The duration of this measure is initially set from 17.03.2020 to 30.04.2020

The design provides full operation, but due to special conditions, delays in specific tasks or communication may occur.

Our company will strive to keep its operation uninterrupted and secure by serving its clientele in ways and timeframes that are judged possible.

We thank you for understanding and we remain at your disposal.


Αγαπητοί Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοιού και σύμφωνα με τις οδηγίες υγιεινής & ασφάλειας που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/), η εταιρία μας για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των συνεργατών και των εργαζομένων της, συστήσαμε την εκπλήρωση των καθηκόντων των εργαζομένων μας, μέσω τηλεργασίας.

Η διάρκεια του συγκεκριμένου μέτρου ορίζεται αρχικά από τις 17.03.2020 έως τις 30.04.2020

Ο σχεδιασμός προβλέπει πλήρη λειτουργία, ωστόσο εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες εργασίες ή και στην επικοινωνία.

Η εταιρία μας θα προσπαθήσει να διατηρήσει αδιάληπτη και ασφαλή την λειτουργία της, εξυπηρετώντας το πελατολόγιο της με τρόπους και σε χρονικά πλαίσια που κρίνονται δυνατά.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στην διάθεση σας.